TOP

Muroexe opent eerste winkel in Nederland

Schoenen- en accessoiremerk Muroexe heeft op 5 december 2019 haar eerste winkel in Nederland geopend.

De eerste Nederlandse winkel voor schoenen- en accessoiremerk Muroexe is een feit. Op 5 december 2019 opende het label een zaak aan de Kalverstraat 163 in Amsterdam met een winkeloppervlak van 185 vierkante meter. Muroexe wil vanuit Nederland verder uitbreiden naar Noord-Europa. Het merk heeft al winkels in Lissabon, Malaga, Bilbao, Pamplona en twee zaken in Madrid.

Sneak-to-shoe

Muroexe werd in 2013 opgericht in Madrid en verkoopt schoenen, tassen, rugzakken en portefeuilles. De oprichters realiseerden zich dat er een generatie mensen bestaat die met sneakers is opgegroeid, maar die zich in hun persoonlijke en professionele leven in veel situaties bevinden waar ze geen sneakers met merk kunnen of willen dragen. Dus kwam Muroexe met het idee om een hybride ‘sneak-to-shoe’ te ontwikkelen die het comfort van een sportschoen combineert met een design uiterlijk.

Verkooppunten

Muroexe combineert seizoensgebonden collecties met limited edition lijnen. De basic-collectie, bestaande uit de reguliere kleuren, is altijd verkrijgbaar. Alle producten van het merk zijn daarnaast 100 procent animal free. Muroexe heeft anno 2019 vijf eigen winkels en meer dan 320 verkooppunten in 51 landen. Inmiddels heeft Muroexe meer dan 250.000 paar schoenen verkocht.