TOP

Nieuw in Nederland: de Week van de Stenen Winkel

Fysieke winkels worden dit voorjaar een week lang in het zonnetje gezet, om aandacht te creëren voor hun waarde voor de consument. Dit is wat kunnen we verwachten tijdens de Week van de Stenen Winkel, van 9 tot en met 15 mei 2022, die voor het eerst in ons land wordt georganiseerd.

Beeld: Ivo-Antonie deRooij via Shutterstock

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vieren ’Small Business Saturday’ en België organiseert het ‘Weekend van de Klant’. Tijd voor een vergelijkbaar Nederlands initiatief, vond retailcoach Marian Bekkers van Kooplust over het idee achter de Week van de Stenen Winkel. “Na alle lockdowns en uitdagingen van de afgelopen jaren, ontstond begin dit jaar het idee iets bijzonders te doen om de kracht van lokale stenen winkels te vieren. Want achter die winkels schuilen stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die willen bijdragen aan de lokale economie en de leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. Ik hoop dat zij met dit initiatief weer een steuntje in de rug krijgen.”

Campagnebeeld ‘Week van de Stenen Winkel’. Foto: Week van de Stenen Winkel

Hoe aanmelden?

Winkels die willen deelnemen kunnen zich tot en met 17 april gratis aanmelden via de website van de Week van de Stenen Winkel. Bij deelname ontvangt iedere winkel toegang tot een lesplatform met tips van vijftien retailexperts (onder wie auteur Cor Molenaar, consumentenpsycholoog Patrick Wessels, retailcoach Marian Bekkers, socialmedia-specialist Mirjam van Rees en centrummanagementexpert Jeroen Roose). Zij zullen duidelijk maken hoe de detaillist van de Week van de Stenen Winkel een succes kan maken op de winkelvloer.

Ook is er voor iedere deelnemer een gratis promopakket beschikbaar. Deelnemende winkels maken bovendien kans op prijzen ter waarde van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door de retailexperts. Marian Bekkers vertelt: “Ik ben ontzettend trots dat zoveel deskundigen belangeloos meewerken aan deze week. Samen hopen we hiermee ons steentje bij te dragen aan een mooie toekomst voor stenen winkels.”