TOP

Nieuwe opleiding industrieel schoenontwerpen start september 2009

Hij komt er echt, de nieuwe opleiding industrieel schoenontwerpen die het gat moet vullen tussen ambachtelijk schoenmaken en ontwerpen!

Een team van deskundigen is al enkele jaren met de voorbereiding bezig en in september volgend jaar gaat de éénjarige opleiding (met één lesdag per week) van start.  Vijf studenten hebben zich er al voor aangemeld; het maximum aantal dat kan worden aangenomen is  twaalf, een aantal dat ook is afgestemd op de vraag vanuit de industrie.

Na een creatieve opleiding aan een kunstacademie is dit dè weg om voor bedrijven collecties te gaan ontwerpen. Voorheen was er als vervolg alleen de opleiding Ambachtelijk Schoenmaken, maar de industrie vraagt vandaag de dag om veel meer en ook andere kennis en vaardigheden.

De opleiding wordt gegeven door het SVGB te Nieuwegein, die al vele jaren de cursus Ambachtelijk Schoenmaken verzorgt en is mede opgezet door Nicoline van Enter (schoenen forecaster) en Hester Vlamings (schoenontwerper). De opleiding wordt gegeven door (gast)docenten met veel en recente ervaring en is sterk praktijkgericht. Zo zullen alle opdrachten worden gedaan voor bedrijven. Het gehele industriële designproces van schoenen zal meermaals van begin tot eind woden doorlopen met aandacht voor research, design en productie. De opleiding kost 3500 euro, inclusief lesmateriaal.

Meer info: Annemarie Ormel van het SVGB via aormel@svgb.nl