TOP

Nieuwe shopcommunity 42HRSClub

Nederland heeft er een online shoppingcommunity bij: op vrijdag 14 november wordt de 42HRSClub gelanceerd. Deze website biedt online sample sales aan van merken als Kuyichi, Puma en Evisu.

De 42HRSClub verkoopt monsters, overvoorraden en restpartijen van merken, die tijdens 42 uur durende online salesevents met kortingen van 30 tot 80 procent worden aangeboden. Leden krijgen exclusief toegang tot de verkoop. Aanstaande vrijdag start de eerste sample sale van Kuyichi en Cowboys Belt.

De 42HRSClub is een initiatief van retail consultant Ingmar Creutzburg van Kingdom Retail, die al langere tijd meedraait in de mode. “De webverkopen zijn enorm gegroeid, waardoor er potentie is voor online verkoop. Ook sample sales zijn de afgelopen jaren extreem gegroeid. Voor een merk is een sample sale een druk op het bedrijf. Het kost veel tijd en werk. Hiermee wordt hen veel werk uit handen genomen. Ook kunnen merken op deze manier relaties uit het buitenland bedienen. We versturen binnen heel Europa.”

Iedereen kan zich aanmelden bij de 42HRSClub. Wel wordt er gewerkt met verschillende lidmaatschappen. Merken kunnen zelf aangeven wie ze willen bereiken: alle leden of bijvoorbeeld alleen hun eigen vrienden en relaties. Daarnaast kunnen leden zichzelf opwaarderen door aankopen te doen en andere leden te werven, waarmee ze bijvoorbeeld hogere kortingen kunnen krijgen.

Deze maand werd ook al de online shopcommunity Shop VIP gelanceerd. De opzet komt redelijk overeen, al geeft Creutzburg aan zich op een bredere doelgroep te richten. De 42HRSClub gaat niet alleen mode verkopen, maar ook kinderkleding, gadgets, designmeubels en cosmetica.