TOP

Omzet ANWR steeg vorig jaar 4 procent

De centrale betalingen van alle sectoren, waarin ANWR actief is - schoenen, sport en fietsen - zijn in 2009 gestegen.

Ook voor de retailbedrijven van de aangesloten leden uit de schoenen- en sportsectoren verliep vorig jaar beter dan verwacht, zo meldt de inkoopvereniging. Daarnaast droegen de beide banken, die tot de ANWR-groep behoren – DZB Bank en Aktivbank – bij aan het positieve resultaat. De totale omzet steeg vorig jaar met 4 procent tot 5,8 miljard euro.

Segment schoenen
Twaalf maanden geleden durfde zelfs de beste econoom geen voorspelling te doen over het verloop van 2009. Des te prettiger noemt ANWR het, dat zijn centrale betalingen-omzet steeg: in het segment schoenen met 1,4 procent, in het sportsegment met 8 procent en in de Bico-groep (fietsen) zelfs met 15 procent.

Economische crisis
Met name op de Duitse markt werden deze plussen behaald; in Nederland en Frankrijk hadden de leden meer last van de economische crisis. Dit alles volgens voorlopige cijfers.

Schoendetaillisten
De schoendetaillisten, die lid van ANWR zijn, zagen hun omzet vorig jaar met gemiddeld 1,7 procent stijgen, de sporthandelaren met 6,4 procent. Meer dan 5000 winkels in de schoenen- en sportbranches en talrijke samenwerkende middenstandsorganisaties maken gebruik van de diensten van ANWR.