TOP

Onderzoek: Uggs nog steeds populair

Uggs zijn nog steeds bij veel vrouwen populair. Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse zoekmachine voor webshops Beso.com.

Beso.com liet 6750 vrouwen een vragenlijst invullen over welke schoenen ze dragen en hoeveel geld ze daaraan uitgeven.

Van alle ondervraagden is 26 procent in het bezit van een paar Uggs. Er wordt dus kennelijk veel waarde gehecht aan comfort,  want maar liefst 71 procent van de ondervraagden draagt zelden tot nooit hakken naar haar werk. Wel is 4 procent van alle 6750 deelneemsters aan het onderzoek in het bezit van een paar hooggehakte Louboutins.

Wedge sneaker
Slechts 14 procent van de deelneemsters vindt de wedge sneaker leuk. De sneaker met sleehak van Isabel Marant is ontelbaar vaak door andere merken gekopieerd, maar nu blijkbaar niet meer zo populair.

Nooit genoeg schoenen
Het merendeel van de vrouwen die meededen aan het onderzoek koopt één tot vijf paar nieuwe schoenen per jaar. Het cliché dat vrouwen nooit genoeg schoenen kunnen hebben wordt bevestigd. Bijna de helft van de vrouwen heeft minder dan twintig paar schoenen in de kast staan. Slechts 4 procent zegt meer dan honderd paar schoenen te bezitten.

Het mag wat kosten
De ondervraagden zijn niet te beroerd om behoorlijk wat geld aan schoenen uit te geven. De helft van de vrouwen geeft aan tot 100 dollar neer te tellen voor een paar schoenen. Meer dan de helft van de respondenten besteedt tot 500 dollar per jaar aan schoenen.