TOP

Prada dicteert: hoge, wijde lieslaarzen voor winter 2009/2010

Het was weer eens iets anders dan stilettohakken en sexy muiltjes: Modeontwerpster Miuccia Prada stuurde haar modellen tijdens de Fashion Week in Milaan deze week de catwalk op in dij-lange, wijde laarzen. Van luxe nappaleer en in de hipste kleuren, dat dan weer wel.

Broeken waren ver te zoeken in de wintercollectie 2009/2010 van modehuis Prada, dat ‘de natuur’ als inspiratie voor de nieuwe lijn wel heel letterlijk nam. Oversized gebreide truien en leren jassen werden gecombineerd met hoge leren of rubberen laarzen, soms zo wijd dat ze met riempjes omhoog gehouden moesten worden. “Het werd tijd voor wat fresh air”, lichtte de ontwerpster toe.
Hoewel de meeste modeliefhebbers niet meteen naar de winkel zullen rennen voor de over-de-top laarzen, ziet de modejournaliste van de Britse Daily Mail er wel het nut van in: het onvoorspelbare weer vol regenbuien kun je een stuk beter trotseren in deze onverwoestbare boots, en bij het uitgaan hoef je je tenminste geen zorgen meer te maken over je mooie schoentjes als er weer eens bier gemorst wordt.