TOP

Redlight fashion is hot

Mode 'achter de ramen' doet het goed.

Het Wallenproject Redlight Fashion is een doorslaand succes. Vn Zuid-Afrika tot China, de hele wereld staat op de stoep bij de ontwerpers die tijdelijk gevestigd zijn in voormalige sekspanden. Het project is nu uitgebreid met Redlight Design: zeven sieraden ontwerpers hebben sinds 19 september een atelier aan het Oudekersplein. Droog Design heeft de sieradenontwerpers geselecteerd. 

De belangstelling voor Redlight Fashion is boven verwachting. Naast pikante curiositeit ontstaat inhoudelijke belangstelling voor het werk van de ontwerpers. Ook de modepers weet de Wallen nu te vinden, aldus Mariette Hoitink van fashion recruitment & consultancy agency HTNK, dat het project begeleidt.

De wereldwijde belangstelling werpt ook zakelijk vruchten af. Vanuit Dubai tot Japan worden jurken besteld. Schoenenontwerpster Roswitha krijgt bestellingen vanuit Hawai en Moskou maar verkoopt ook aan de prostituees aan de overkant. En in de Bijenkorf waren in topmaand september vier dagen lang de Redlight fashion labels te koop.