TOP

Retail Event Nederland: producten en seminars gericht op toekomst fysiek retailkanaal [advertorial]

Op 27 en 28 maart kun je naar het Retail Event Nederland! Daar vind je een actueel aanbod van productinnovaties en inspiratie voor retailers, gericht op de toekomst van het fysieke retailkanaal.

Retail Event Nederland, de retailvakbeurs voor het fysieke kanaal, biedt food- en non-foodretailers handvatten om hen voor te bereiden op de trends en veranderingen in de retailwereld. Op het evenement, dat plaatsvindt op 27 en 28 maart 2013 in Expo Houten, hebben ze de kans om presentaties en demonstraties van innovatieve toepassingen en inspirerende seminars te volgen.

Thema’s als meer beleving op de winkelvloer en focus op service en gastvrijheid, uitstraling en klantcommunicatie zijn belangrijke onderwerpen tijdens Retail Event Nederland. Ook de integratie van cross-channel solutions, een efficiëntere logistiek, veilig betalingsverkeer en herinrichting van winkelcentra komen uitgebreid aan bod.


Thema: innovatie in retail


Het thema van Retail Event Nederland is dit jaar innovatie in retail. Daarbij ligt het accent op ontwikkelingen die de winstgevendheid van retailers kunnen vergroten, zoals winkelinrichting, service, winkelautomatisering, geldafhandeling, winkelbeleving en marketing. Ook oplossingen op het gebied van omni-channel retailing komen ruimschoots aan bod.

“De retailwereld heeft het niet makkelijk op dit moment. Juist daarom is het tijd om kritisch te kijken naar winkelconcepten en de eigen retailorganisatie om te zien waar nog kansen liggen”, zegt Bart van der Sommen, directeur van Retail Event Nederland . “De toekomst brengt een nieuwe retailstructuur en ons evenement biedt producten en oplossingen die inspelen op deze nieuwe manier van winkelen.

Daarnaast veranderen het shopgedrag en de wensen en eisen van de consument voortdurend. Met Retail Event Nederland nemen we retailers mee naar de toekomst en bieden hen de mogelijkheid om bekend te worden met de laatste ontwikkelingen, trends en innovaties binnen de retailsector. Daarnaast is het een perfecte mogelijkheid om andere retailers te ontmoeten.”


Seminars

Op Retail Event Nederland is veel te doen. Zo verzorgen brancheorganisaties en kenniscentra diverse seminars die inspelen op actuele ontwikkelingen en uitdagingen in het fysieke retailkanaal. Retailers kunnen onder meer terecht bij onderstaande seminars.

  • Het Gastvrijheidsgilde geeft een seminar over professionele gastvrijheid. Dit biedt retailers informatie over hoe een gastvrije houding van management en medewerkers zorgt voor een beter imago, hogere klanttevredenheid en meer verkoop.
  • POPAI Benelux gaat in zijn seminar ‘Shopper Marketing at Retail’ in op een consumentgerichte manier van denken in de retail. Met de cross-mediale 360°-aanpak ontdekken retailers hoe ze hun publiek optimaal kunnen bereiken, zowel in hun eigen omgeving als op de winkelvloer.
  • Quotus Research houdt een seminar over de mogelijkheden die een fysieke winkel heeft om je als retailer te profileren en te onderscheiden van webwinkels. Hoe houdt een retailer zijn of haar winkel aantrekkelijk voor de consument? Vol met praktische handvatten.


Consumentenonderzoek nieuwe technologie & innovaties in retail


Onderzoeksbureau Q&A Research & Consultancy presenteert de resultaten van een groot consumentenonderzoek. Dit gaat in op het gebruik van nieuwe technologieën in en rondom winkels door de consument. In welke mate gebruikt de consument ook daadwerkelijk nieuwe mogelijkheden en trends? Wat zijn de verwachtingen van hem of haar zelf over het gebruik van nieuwe retailtechnologieën? Welke innovaties bestaan er volgens de consument over tien jaar niet meer?

Gericht op fysieke kanaal

Uniek aan Retail Event Nederland is, dat het gericht is op het fysieke kanaal. Het evenement biedt ruimte voor winkeliers om elkaar te ontmoeten, te inspireren en zaken te doen. Retail Event Nederland vindt plaats op 27 en 28 maart 2013 in Expo Houten. Meer informatie over Retail Event Nederland, zoals het programma en de exposanten, is te vinden op www.retaileventnederland.nl. Hier is het voor bezoekers ook mogelijk om in te schrijven. De toegang is gratis voor vakbezoekers.

Over Retail Event Nederland

Retail Event Nederland bedient retailers – in zowel food- als non-foodbranches – met een representatief en vernieuwend aanbod van producten, diensten en kennis. Dit nieuwe vakevenement biedt oplossingen voor zowel grootwinkelbedrijven en retailorganisaties, als detaillisten. Een podium waarbij het accent ligt op de laatste ontwikkelingen op het vlak van winkelinrichting, winkelautomatisering, geldafhandeling, logistiek, service, beleving en shoppermarketing. Ook oplossingen op het vlak van cross-channel retailing komen ruimschoots aan bod.

De Nederlandse retailsector bereidt zich voor op een nieuwe fase voor wat betreft stadsontwikkeling, vormgeving en (her)inrichting van winkelcentra. Dit thema krijgt dan ook voldoende aandacht in het programma. Meer informatie over het Retail Event Nederland is te vinden op www.retaileventnederland.nl

Meer informatie

Retail Event Nederland
Bart van der Sommen
Tel.: 020-4919514
E-mail: bart@retaileventnederland.nl