TOP

Rieker uitgeroepen tot ANWR-leverancier van 2008

Schoenenleverancier Rieker is maandag 15 juni op de jaarlijkse bijeenkomst van inkoopvereniging ANWR door de leden uitgeroepen tot leverancier van 2008. De runner up-prijs ging naar Gaastra. Op de bijeenkomst werden ook de resultaten van afgelopen jaar besproken en diverse aanwezigen gelauwerd.

Martin Tiemessen van ANWR motiveerde de keuze voor Rieker als leverancier van 2008: “De collectie van Rieker is een collectie die in het verkoopseizoen bijna onopvallend doorverkocht worden, aan het eind van het seizoen zijn ze gewoon weg”.

Gaastra werd tot runner-up uitgeroepen. Deze leverancier is de laatste seizoenen qua omzet gestegen. Gaastra heeft inmiddels een plek veroverd in de top tien van belangrijkste leveranciers van de inkoopvereniging.

Op de ledenbijeenkomst werden niet alleen prijzen uitgereikt, ook de resultaten werden toegelicht en een aantal jubilarissen werd in het zonnetje gezet. Dette van Heeswijk lichtte de trends voor voorjaar/zomer 2010 toe.

Resultaten
Na de opening door voorzitter Gerard Hafkamp gaf de Nederlandse ANWR-directeur Albert Haan een uitgebreide toelichting op de resultaten van 2008 en de ontwikkelingen in 2009. Ondanks de kredietcrisis die halverwege 2008 zijn intrede deed, heeft de ANWR de voorspelde omzet voor 2008 nagenoeg gehaald. Ook de leden van de organisatie realiseerden een omzet die slechts 0,2 procent lager was dan in 2007.

Tom van Geemen verstrekte de leden daarna informatie over de Vorstand. De Nederlandse Beirats-vertegenwoordiger Rob van Wonderen vertelde dat dit adviesorgaan is opgeheven en dat er in de nieuwe Mitglieder Beirat geen plaats voor een Nederlands lid meer is.

Afscheid en jubilarissen
Lid van de selectiecommissie Mikel Zwart nam na tien jaar afscheid. Hij werd bedankt voor zijn inzet en in zijn speech pleitte hij voor nieuwe aanwas van jonge ondernemers. Ook Rob van Wonderen kreeg bloemen als dank voor zijn deelname aan de Beirat.

Na de pauze werden de jubilarissen gehuldigd. Zowel Sengers uit Wijchen als Hafkamp Modeschoenen met meerdere zaken in Flevoland zijn beide al 25 jaar ANWR-lid. De familie Sengers was helaas verhinderd, maar ANWR-voorzitter en jubilaris Gerard Hafkamp werd uitgebreid in het zonnetje gezet. Ook Lambert Paanakker, zijn zoon Bart Paanakker en Joop van Beuningen werden gehuldigd.

‘Gastspreker’
Tenslotte was het de beurt aan een inspirerende gastspreker. Bijzonder hoogleraar in de toegepaste imagostrategie prof. dr. Wilco Fröger was zogenaamd vanuit Boston ingevlogen om de ANWR-leden bij te praten over imago en identiteit. Deze act van acteur/zanger Rob Janszen zorgde voor een verrassend einde van de dag.