TOP

Rucanor hoofdsponsor Line Cycling Team

Vanaf 1 januari 2011 heeft het nationale elite-team wielrennen een nieuwe naam: Rucanor Line Cycling Team. In dit team, onderdeel van de Stichting Cycling Promotion in Hoofddorp, spelen jonge beloften de hoofdrol. Rucanor heeft een tweejarig sponsorcontract met de stichting gesloten.

Martijn Nelissen, ceo van Rucanor, is blij met de samenwerking met het beloftenteam. “Het Rucanor Line Cycling Team heeft een uitstraling die uitstekend past bij ons merk. Een team met jonge mensen dat zich op een bijzondere wijze inzet voor hun sport. Een traditie bij het merk Rucanor, dat in het komende seizoen 55 jaar bestaat.”

Jonge doelgroep
Als naamgever van het Rucanor Line Cycling Team hoopt het merk vooral een jonge doelgroep aan te spreken. Uit onderzoek blijkt dat vooral wat oudere consumenten Rucanor goed kennen en sympathiek vinden, maar dat de bekendheid onder jongere consumenten minder is.

Martijn Nelissen: “Deze jonge en enthousiaste ploeg wielrenners kan daar een uitstekende bijdrage aan leveren. Zeker omdat ze regelmatig op allerlei plaatsen in het land wedstrijden rijden en daardoor ‘in de picture’ komen bij consumenten en onze retailpartners.”

Vertrouwen in de toekomst
Jacques Leemans, zakelijk teammanager van het Rucanor Line Cycling Team, is erg tevreden met de nieuwe naamgever van het team: “Rucanor is natuurlijk een naam met een geweldige traditie en ik heb er vertrouwen in dat zij ons team op meerdere fronten op een hoger niveau gaan brengen. Rucanor is geen sponsor in de traditionele zin. Dat merkte ik al tijdens de eerste gesprekken. Er zit een enorme kennis en ervaring in het bedrijf en bij de mensen. En ze willen dat graag met ons delen, zodat wij ook onze organisatie en aanpak weer verder kunnen professionaliseren. Dat is ook belangrijk voor de continu├»teit. Kortom: deze samenwerking geeft veel vertrouwen voor de toekomst!”