TOP

Saks schrapt drastisch in banen

Retailer Saks gaat flink met de bezem door het personeelsbestand. Zoals meer grote modebedrijven tegenwoordig zijn de ontslagen slachtoffer van de kredietcrisis die forse bezuinigingen met zich meebrengt.

Saks onderneemt een aantal stappen om zo’n 40-45 miljoen euro in kosten te besparen, en schrapt daarvoor onder meer 1.100 banen – 9 procent van het totale personeelsbestand. Het gaat om medewerkers op zowel het hoofdkantoor als op verkooplocaties van Saks. In november vorig jaar maakte het bedrijf al bekend te stoppen met de Club Libby Lu , wat destijds al 1.700 banen kostte.

Ceo Steve Sadove meldde in een persverklaring dat Saks in zijn 84-jarige geschiedenis niet eerder zulke barre economische omstandigheden heeft meegemaakt. Hij verwacht dat dat het er in 2009, en wellicht ook verder in de toekomst, voorlopig niet beter op zal worden. Het personeel is overigens niet het enige bedrijfsonderdeel waar flinke klappen vallen: ook zaken als ict, distributie en marketing zal worden bezuinigd met meer dan de helft van de kosten die in 2008 werden gemaakt.