TOP

Schoenen van dierenkadavers

Kunstenares Iris Schieferstein houdt niet van doorsnee. Al jaren gebruikt zij dierenkadavers voor haar objecten. Schoenen maakt ze ook, hoewel die niet bedoeld zijn om op te lopen.

Sandalen van opgezette duiven, heftige pumps van opgerolde slangen en zelfs laarsjes van paardenhoeven. Niet iedereen is even enthousiast over het werk van de Duitse kunstenares. Door sommigen wordt met walging gereageerd op de foto’s van haar schoeisel. Ook leidden haar creatiestot vele twitterberichten.  

Gevangenis
Schieferstein lijkt niet erg onder de indruk van de ophef. “Toen ik begon te werken met dode dieren, verzamelde ik ze gewoon op straat,” aldus een citaat op de website van de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Omdat ze daarvoor bijna in de gevangenis terecht kwam, doet ze tegenwoordig een beroep op haar slager.

Lady Gaga
Er zijn ook fans te vinden van haar kunst: Lady Gaga, Dolce & Gabbana en verscheidene musea hebben haar werk aangschaft, aldus de Belgische krant. Op haar eigen website wordt het nog een keer uitgelegd: “doordat Iris nieuwe creaties maakt van dode dieren, geeft ze de dood een nieuw gezicht.”