TOP

Schoenenlicentie Gaastra weg bij Footex International

Gaastra gaat de ontwikkeling, productie en verkoop van schoenen in eigen hand nemen met ingang van de collectie voor voorjaar/zomer 2011. Dat heeft Mark van der Wal, general manager van Gaastra Footwear, tegenover Schoenvisie bevestigd.

De licentie met Footex International bv loopt eind 2010 af. “Wij zijn erg tevreden over de opbouw van het merk in Nederland, maar willen ook internationaal meer voet aan de grond krijgen en denken dat het makkelijker is om dat vanuit het hoofdkantoor hier in Amstelveen aan te pakken.”

Tot nu toe lag het prijsaccent van de Gaastra-schoenen voor dames, heren en kinderen op winkelverkoop tussen 79 en 99 euro en die prijsrange houdt het merk vast, maar in de toekomst wordt de collectie met een verkoopprijs van boven de 100 euro uitgebreid.

Drie productcategorieën
Van der Wal zegt de collectie nadrukkelijker te willen opsplitsen in drie productcategorieën: ‘pro’ voor de professionele zeilers, ‘breton’ wordt een meer modieuzere lijn en ‘sport’. Pro is bedoeld voor zeilsport-speciaalzaken, de beide andere categorieën worden aan sport- en schoenenwinkels geleverd.

Van der Wal wil vanaf juli 2010 een nieuwe showroom in Cast huren; gesprekken daarover zijn gaande. Voor de verkoop trekt hij nieuwe mensen aan.