TOP

Schoenpartners Alexander McQueen geschokt door zijn dood

Alexander McQueen's schoenpartners zijn gechoqueerd door de dood van de veertigjarige ontwerper. Ze werkten nauw met hem samen.

Georgina Goodman, die McQueen adviseerde over de schoenencollectie voor vrouwen vertelt aan Footwear News: “Lee (zijn voornaam) was een geweldig persoon die je veel inspiratie gaf. Een ware genie. Ik voel me bevoorrecht dat ik met hem heb samengewerkt.” Goodman heeft geholpen met het ontwerp van de Armadillo-schoenen, met torenhoge hakken. Deze schoenen waren een groot succes tijdens de shows in oktober.

Ook ontwerper Scott Emerson, die de laatste zes seizoenen veel samengewerkt heeft met McQueen, schrok erg van de dood van de ontwerper. “Hij was erg leuk om mee samen te werken, een bron van creativiteit. Zijn dood is vreselijk.”

Een week na zijn dood heeft PPR, het moederbedrijf van Gucci Groep, bevestigd dat het merk Alexander McQueen blijft bestaan. Er waren geruchten dat het merk na de dood van de modeontwerper, niet meer zou blijven bestaan. PPR-directeur Francois-Henri Pinault ontkent dit en zegt dat het merk Alexander McQueen “verder blijft leven als eerbetoon aan de ontwerper”.
Hij beschrijft McQueen als een ‘waar genie en een dichter’ die origineel en fantasierijk was. “We zullen hem enorm missen”, aldus PPR.

Alexander McQueen pleegde donderdag 11 februari zelfmoord. Hij hing zichzelf op in een kledingkast. Hij stond bekend om zijn extravagante creaties, dat bijvoorbeeld wordt gedragen door zangeres Lady Gaga.