TOP

Sneeuwkettingen voor schoenen

Sneeuw zorgt voor mooie winterse taferelen, maar het kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. In Groot-Brittannië hebben ze daar nu iets op gevonden: sneeuwkettingen voor schoenen.

67 procent van de Britten raakte dit jaar al gewond door een val op ijs of sneeuw. Zeven op de tien mensen blijft daarom zelfs liever binnen om een valpartij te voorkomen. De sneeuwkettingen moeten schoenen voldoende grip geven om valpartijen te vermijden. 

Nieuwe musthave
In Groot-Brittannië schijnen deze sneeuwkettingen momenteel ontzettend populair te zijn. “Het is onmogelijk om niet naar buiten te gaan tijdens de wintermaanden. Mensen moeten gewoon naar hun werk, de kinderen naar school brengen of inkopen doen. Daarom zullen de sneeuwkettingen de nieuwe musthave voor deze winter worden. Zo kunnen mensen ondanks het weer hun dagelijkse routine voortzetten,” zegt Paul Stevens van de online supermarkt Asda.com.
Groot succes

Frans Muller is sinds twee jaar leverancier voor de Benelux en laat weten dat de sneeuwkettingen ook hier een groot succes zijn. De winkelverkooppriijzen van de Yaktrax Pro-sneeuwkettingen zijn 29,95 euro, de Yaktrax Walker kosten 22,95 euro. Sneeuwkettingen van het merk Wintertrax kosten 15,95 euro.