TOP

Starters schoenenbranche in de problemen

Uit Amerika komen steeds meer geluiden van ondernemers in de schoenenbranche die het onder de drukkende kredietcrisis steeds moeilijker krijgen om het hoofd boven water te houden.

Detaillisten die voor de economische malaise echt toesloeg, met hun winkel zijn gestart, melden zeer tegenvallende verkoopcijfers met een beangstigend groot aantal ‘zero days’. Ze zijn vaak gedwongen forse kortingen tot soms wel 70 procent door te voeren om de handel nog enigszins op gang te houden. “Het is ronduit deprimerend”, vertelt een eigenaar van een sneakerstore in het Amerikaanse Charleston. “Je stopt er zoveel tijd en moeite in, en je weet dat de juiste producten in je etalage liggen. Maar als je je producten alleen tegen extreem lagen prijzen kwijtraakt, rijst de vraag waarom je niet gewoon de zaak zou sluiten.”

De eerste gevallen van schoenenzaken die de deuren hebben gesloten, zijn inmiddels al bekend en de verwachting is dat de komende maanden nog veel meer ondernemers de handdoek in de ring moeten gooien, vanwege de koopjesjagende consumenten die voortdurend hand op de knip houden.