TOP

Strategisch partnerschap Josef Seibel Holding GmbH en Leiser KG

De Josef Seibel Holding GmbH uit Pfalz en Leiser Fabrikations- und Handelsgesellschaft mbH & Co. KG uit Berlijn zijn een strategische partnerschap aangegaan. Josef Seibel participeert met 49 procent in de schoenretailer Leiser.

De transactie is uitgevoerd als onderdeel van een kapitaalverhoging in het Leiser-concern, zei Carl August, ceo van Seibel. De investering bedraagt tientallen miljoenen euro’s. De eigenaar van Leiser, de familie Bahner, was wegens gebrek aan eigen kapitaal al enige tijd op zoek naar een partner.

Zes miljoen paar
Josef Seibel Holding GmbH maakte onlangs een jaaromzet van circa 120 miljoen euro bekend. De Duitse schoenenproducent heeft een historie van 125 jaar. Onder deze holding vallen de merken Josef Seibel, Romika, Romi Kids en Westland. Op zeven productielocaties in Duitsland, Europa en Vietnam worden jaarlijks ongeveer zes miljoen paar schoenen verkocht in meer dan veertig landen. Josef Seibel en Romika worden in Nederland vertegenwoordigd door Rob Leijten.

Eén van de grootste schoenenketens
Leiser KG bestaat al bijna 120 jaar. Via haar twee dochterondernemingen Leiser Handelsgesellschaft mbH en Schuhhof GmbH worden er schoenenspeciaalzaken in het midden-en hogere segment geëxploiteerd. Met meer dan 1600 medewerkers en 140 winkels is Leiser KG is één van de grootste schoenenketens in Duitsland.