TOP

Tassenmerk Eastpak lanceert een schoenenlijn

Het tassenmerk Eastpak brengt dit najaar ook een schoenenlijn op de markt.

Volgens Toon Kympers, verantwoordelijk voor Product & Design bij Eastpak, is de schoenencollectie een logische uitbreiding van de tassen- en bagagecollecties.

Bread & Butter 
De najaarscollectie van Eastpak bestaat uit ‘Authentic’-sneakers van textiel en suède ‘Returnity’-sneakers. De schoenen zijn verkrijgbaar in een laag, middelhoog en hoog model. Adviesverkoopprijzen variëren tussen 79 en 99 euro. Voor het lente/zomerseizoen 2013 wordt de collectie uitgebreid.

Tijdens Bread & Butter, de modevakbeurs die van 3 tot en met 7 juli 2012 plaatsvindt in Berlijn, wordt de schoenencollectie van Eastpak voor het eerst gepresenteerd.

Over Eastpak
Eastpak ontstond in 1952. Het bedrijf produceerde onder meer rugzakken voor het Amerikaanse leger. Mark Goldman zag zijn mede-studenten met legertassen lopen en haalde zijn vader over om een schooltassenlijn van Cordura te ontwikkelen.

Sinds 2006 maakt Eastpak deel uit van het Amerikaanse modebedrijf VF Corporation. In 2011 werd met Sugi International Limited in Hongkong een licentieovereenkomst gesloten voor een schoenencollectie.