TOP

United Nude ontwerpt schoenen voor Iris van Herpen

United Nude heeft schoenen ontwikkeld voor de wintercollectie 2010 van Iris van Herpen. Deze bijzondere schoenen werden gepresenteerd tijdens London Fashion Week en zijn vanaf augustus verkrijgbaar.

United Nude’s creatief directeur Rem D. Koolhaas over de samenwerking:”Iris werd aan ons geïntroduceerd nadat ik haar collectie had bewonderd. Bij onze ontmoeting bood ik aan schoenen voor haar te maken. Voor modeontwerpers komen schoenen meestal als laatst en vaak hebben ze niet de juiste middelen in huis: schoenen maken is een vak apart. Ook voor haar volgende show maken we weer de schoenen die zowel in Amsterdam als in Londen op de catwalk te zien zullen zijn.”

Beperkte oplage
De Iris van Herpen x United Nude schoen komt wereldwijd uit in een beperkte oplage van 240 paar, waarvan 168 paar in zwart met goud en 72 paar in ivoor met goud. Het exclusieve ontwerp is in een aantal exclusieve winkels, waaronder Sien in Antwerpen, en bij de United Nude’s flagshipstores in Amsterdam, New York, Shanghai en Wenen te koop. De liefhebber moet wel een goed gevulde portemonee hebben: de laarsjes kosten rond de 1000 euro.

Uitdagende constructie
De bijzondere schoen is een enkellaars met opvallende rondingen en gouden details geïnspireerd door driedimensionale vormen. Transparantie en reflectie zorgen voor een geheel dat optisch vervreemdend is. Door het bijzondere silhouet en uitdagende constructie is de gehele schoen handgemaakt.