TOP

Van Woensel-winkels worden Avance-shops

De Belgische schoenenretailer Euro Shoe Group transformeert alle Nederlandse Van Woensel-winkels tot Avance-shops. Momenteel heeft Avance in totaal zestig winkels in de Benelux en dat aantal wordt nog uitgebreid.

Bie Buelens, COO van de Euro Shoe Group (ESG): “We wilden onze ketens, Avance en Shoe Discount in België en Van Woensel en Bristol in Nederland, sterker profileren op de Benelux-markt.” Enkele jaren geleden startte Euro Shoe Group in het België en Luxemburg met het Avance-shopconcept. “Door de transformatie van Van Woensel naar Avance creëren we ook in Nederland een nieuwe aanpak en zetten we één sterk overkoepelend Benelux-merk op de markt”, aldus Bie Buelens.

Trots op merkenaanbod
In het lichte en ruime winkelconcept van Avance staan lifestyle en beleving centraal. Bie Buelens: “We proberen onze collectie echt te vertalen in de winkelomgeving. Ook de merkenbeleving vinden we heel belangrijk. We zijn trots op ons merkenaanbod.” Avance biedt naast het eigen label ook bekende merken zoals Esprit, Gant, S.Oliver, Mexx, Clarks, Hush Puppies, Olivier Strelli, Pantoffolo D’oro, Le Coq Sportive en Geox. In het assortiment drait het om elegantie, kwaliteit en trendy stijlen. Met een uitgebreid aanbod en toegankelijke prijzen wil Avance een brede doelgroep aanspreken.

Naast een uitbreiding in het aantal fysieke winkels wil Euro Shoe Group ook de online shop van Avance verder uitbouwen. De webwinkel bestaat sinds september 2009. In het laatste kwartaal is de verkoop verdrievoudigd.

Bristol
ESG is ook druk bezig met de vernieuwing van de Nederlandse budgetschoenenketen Bristol, de tegenhanger van het Belgische Shoe Discount. Bristol heeft inmiddels zeventig filialen volgens het nieuwe concept verbouwd. Net als bij Shoe Discount in België worden de Bristol-shops in Nederland ingericht met een soort kamersysteem: een dameskamer, een kinderkamer etc.

Euro Shoe Group
Met 300 miljoen euro omzet en een personeelsbestand van zo’n 2000 medewerkers is de Euro Shoe Group de belangrijkste schoenen- en kledingdistributeur in België. Euro Shoe heeft 390 winkels. De winkelketens zijn bekend onder de volgende namen: Shoe Discount (188 winkels), Avance (74) en Bristol (128 winkels).