TOP

Vier weken opheffingsuitverkoop bij Schoenenreus

De nieuwe eigenaren van de failliete schoenendiscountketen Schoenenreus houden vanaf maandag 9 maart 2015 een maand lang opheffingsuitverkoop.

GA Europe en CA Global houden vanaf maandag 9 maart 2015 vier weken lang opheffingsuitverkoop bij de winkels van de failliete winkelketen Schoenenreus. De investeerders gaan in deze periode kijken naar mogelijkheden voor een doorstart. Ook wordt er gekeken of er belangstellenden zijn voor afzonderlijke winkels.

Doorstart

Eerder werd al gesproken over een doorstart in afgeslankte vorm, omdat ongeveer zeventig van de 121 winkels verliesgevend zouden zijn. De woordvoerder van GA Europe en CA Global vertelt tegen Nu.nl dat het merk Schoenenreus nog wel toekomst heeft met een tiental winkels en een goede webshop.

Lager overnamebedrag

De voorraad van de schoenenwinkels worden met hoge korting van de hand gedaan. Ook delen van de inboedel en kantoorspullen worden verkocht. De kans op overname wordt hiermee vergroot, omdat de verkoop van de voorraden zorgt voor een lager overnamebedrag.