TOP

Vogue: “Grove schoenzolen maken benen dik”

Een panel van experts bij de Amerikaanse Vogue beweert dat schoenen met plateauzolen ervoor zorgen dat benen van vrouwen dikker lijken dan ze zijn.

Volgens het Britse Daily Mail beweren experts in het modeblad dat grove schoenzolen het onderlichaam van de vrouw voller maken dan het daadwerkelijk is.

Experts
Een van die experts is schoenontwerpster en stylist Tabitha Simmons. “Ik heb het idee dat wanneer je een grote en wat lompere schoen draagt, je lichaam daar zwaarder door lijkt.” Simmons krijgt bijval van Sandra Choi, de creatief directeur van Jimmy Choo. “Dunne zolen hebben een veel elegantere uitstraling. Ook zorgen ze voor mooiere rondingen van de kuiten. Plateauzolen zorgen misschien voor meer hoogte, maar wat heb je daaraan als je er vervolgens niet meer elegant uitziet?”

Manolo Blahnik
Ook de beroemde schoenenontwerper Manolo Blahnik is het eens met de stelling. “Hakken veranderen de manier van lopen van een vrouw”, aldus de ontwerper, die alleen maar schoenen met dunne zolen maakt. “Dat doen ze niet altijd op een goede manier. Door zware platvormschoenen lopen sommige vrouwen als vrachtwagenchauffeurs. In mijn schoenen lopen ze als ballerina’s.”

Prada
De experts van de Amerikaans Vogue mogen het dan wel met elkaar eens zijn, veel andere grote spelers in de modewereld denken er anders over. Zo waren tijdens de shows voor zomer 2013 genoeg modehuizen die kozen voor schoenen met een plateauzool, waaronder het altijd invloedrijke Prada.

Geliefd
Al decennialang dragen vrouwen schoenen met plateauzolen. Het model is vooral geliefd om het comfort. Een grove zool zorgt ervoor dat de voet uiteindelijk niet zo schuin staat, in tegenstelling tot bij een stiletto.