TOP

Vrouw draagt leven mee in tas

Vrouwen dragen hun hele leven mee in hun tas, zo blijkt uit onderzoek van het Nederlandse marketingbureau WeJane. Voor het onderzoek werden 150 tassen van vrouwen uit 17 verschillende wereldsteden als Moskou, Rome, Rion de Janeiro, Parijs en Mexico Stad bekeken.

De meest voorkomende producten in een tas zijn een portemonnee, sleutels, telefoon, zakboekjes, pen en make-up. Naast deze gangbare producten zeulen vrouwen van alles mee in hun tas, variërend van naald en draad tot handschoenen, batterijen en schaartjes. Volgens WeJane is zo’n gevulde tas voor een vrouw een manier om controle te houden over haar leven. Oudere dames in een verpleegtehuis blijven immers ondanks vergevorderde dementie rondlopen met hun handtas… Een tas is voor een vrouw haar veilige thuishaven.

Gewicht
Doordat vrouwen zoveel spulletjes meenemen in hun tas is het gewicht ook vaak groot. De gemiddelde damestas woog in 2009 ongeveer 3,1 kg. Volgens Sigrid Ivo van het Tassenmuseum neemt het gewicht inmiddels weer af doordat technologische ontwikkelingen ervoor zorgen dat accessoires steeds compacter zijn en meer zaken combineren. Ook speelt mee dat het formaat van de tas kleiner wordt, waardoor het gewicht afneemt.