TOP

Weldoener schenkt schoenen aan daklozen

Dak- en thuislozen in de stad Groningen krijgen een gratis paar schoenen. Een anonieme zakenman stelt hiervoor 4000 euro beschikbaar aan de Stichting Huis, die de opvang voor zwevers in Groningen regelt.

Deze week mogen daklozen bij Topmerk Schoenen (een formule van Ziengs) aan de Westerhaven in Groningen voor 50 tot 60 euro een paar gratis schoenen uitzoeken. Dak- en thuislozen lopen vaak op slecht schoeisel, terwijl ze de hele dag op straat zijn. Volgens Wim Koks, directeur van de stichting, is het dan ook niet de bedoeling dat dames voor een stel mooie pumps kiezen. Het moeten wel stevige stappers zijn.”
Hij verwacht dat zo’n zestig Groningse zwervers van het aanbod gebruik zullen maken. Naast nieuw schoeisel komen ze ook in aanmerking voor een gratis pedicurebehandeling.
Of de daklozen ook zelf op hun nieuwe schoenen gaan lopen, wordt niet gecontroleerd. ,,Je loopt altijd het risico dat ze hun nieuwe schoenen direct weer op straat verpatsen. Maar dat is iets dat we niet in de hand hebben”, zegt Koks.