TOP

Wereldwijde schoenenlicentie Mistral naar Footex International

Vanaf 1 januari 2011 bezit Footex International bv uit Hazerswoude de wereldwijde licentierechten (behalve Zuid-Amerika) voor design, ontwikkeling, productie, distributie, verkoop en marketing van Mistral schoenen.

De eerste Mistral schoenencollectie moet voorjaar/zomer 2011 in de winkels liggen. Het merk heeft, zoals bekend mag worden verondersteld, een lange historie als authentiek zeil- en surflabel.

Gaastra
Footex International had de afgelopen acht jaar de schoenlicentie voor Gaastra, maar die licentie loopt eind 2010 af.

‘Een enorme uitdaging’
Footex-directeur Pleun Broere noemt het ‘een enorme uitdaging om Mistral in het lifestyle schoenensegment te lanceren’. Broere neemt zelf een belang in Mistral International; de meerderheid van de aandelen blijft in handen van Van Merksteijn Fashion en ook ‘Mistral-veteraan’ Ado Huisman blijft aandeelhouder.

Distributie
Qua distributie richt Mistral Footwear zich op het kwaliteitssegment in de sport-, schoen-, mode- en watersportdetailhandel met een midden tot middenhoog prijsniveau.

Bread & Butter
Vanaf medio 2010 zullen Roland van Meggelen, Willem Bijdevier en Jan Kees Feijen de verkoop op zich nemen. Behalve in de Benelux wordt de eerste collectie ook in Duitsland gepresenteerd. Via deelname aan de Bread & Butter verwacht Footex snel distributeurs en agenten voor meer Europese landen te vinden.