TOP

Winkels in Amsterdam ook op Tweede Kerstdag open

Eén op de zeven Nederlanders wil winkelen op Tweede Kerstdag. Dit blijkt uit een onderzoek van de websites Wugly.nl en openingstijden.nu naar het gedrag van Nederlanders rond de Kerstdagen.

Dit jaar openen op Tweede Kerstdag niet uitsluitend de woonboulevards hun deuren; ook een groot aantal winkels in Amsterdam is tijdens deze feestdag geopend. “Amsterdam hoopt met de kerstopening een nieuwe trend te zetten. Naar aanleiding van dit nieuws zien we een duidelijke stijging van het aantal consumenten dat informatie over Amsterdam op onze website bekijkt.”, aldus Bob Gross, eigenaar van openingstijden.nu, in een persbericht.

De kerstopening is een initiatief van de Bijenkorf, V&D, Hema, C&A, H&M, P&C, Maison de Bonneterie, Esprit en Albert Heijn. Ook op de site met winkelrecensies Wugly.nl zijn de winkels in Amsterdam druk bezocht. “Consumenten hebben de afgelopen dagen vooral doorgeklikt naar winkels in Amsterdam om beoordelingen te lezen en informatie te zoeken”, aldus Hester Bunnik, manager van Wugly.nl.

De belangrijkste bezigheden op Eerste Kerstdag zijn: ontspannen (52 procent), tv kijken (30 procent) en uitslapen (21 procent).

Bestedingen
Uit het onderzoek van Wugly.nl  blijkt verder dat 26,3 procent van de ondervraagden verwacht dat Nederlanders dit jaar minder geld aan Kerst besteden. Volgens 80 procent komt dat door de kredietcrisis. Voor 37,5 procent heeft de recessie invloed op hun eigen uitgavenpatroon. Vooral consumenten boven de 35 jaar (35 procent) zeggen dit jaar met Kerst minder geld uit te geven.