TOP

Yoox lanceert schoenenwebshop: Shoescribe

Yoox Group heeft een nieuwe webshop gelanceerd, die ook bij Nederlandse consumenten thuisbezorgd. Met Shoescribe hoopt het bedrijf nog meer te profiteren van de groeiende online schoenenverkoop.

Het is de zoveelste loot aan de stam van de Italiaanse online modereus, die al sinds 2000 actief is op internet. Shoescribe heeft volgens Yoox een heel nieuw concept. De webshop gaat van start met wel meer dan honderd luxe merken, waaronder Acne, Alexander Wang, Bally, Giambattista Valli, Marni, Marc Jacobs en Sergio Rossi.

Maar de webshop biedt meer. Er worden ook andere “schoengerelateerde producten” aangeboden zoals boeken, sieraden en verzorgingsproducten. Klanten van de webshop kunnen een jaarabonnement nemen waarmee ze recht hebben op extra service, zoals schoenreparatie, een schoenverzorgingsset en gratis bezorging.

Schoenenblog
Shoescribe is meer dan een webshop, zoals ‘scribe’ al doet vermoeden. Schoenenfans kunnen er ook terecht om te lezen: de nieuwste trends, een blog van kostuumontwerper Arianne Phillips en veel aandacht voor de schoenkeuze van filmsterren. De site biedt een platform dat inspireert en vermaakt, zo meldt Yoox. Het is “een 360 graden shopping experience”.