TOP

Zalando maakt nog steeds geen winst

De Duitse online schoenen- en kledingretailer Zalando heeft in de eerste helft van het boekjaar 2011 een omzet geboekt van 200 miljoen euro.

Over heel 2010 rapporteerde de webshop een omzet van 159 miljoen euro.  Dat blijkt uit de cijfers van het Zweedse bedrijf Kinnevik, één van de investeerders in Zalando.

Meer dan 1 miljard euro omzet
Verwacht wordt dat de omzet van Zalando dit jaar boven de 1 miljard euro zal uitkomen. Ondanks flinke omzetgroei, maakt de webshop nog steeds geen winst. Volgens Kinnevik komt dat door de snelle expansie en alle investeringen in 2011. Zo bouwt Zalando een nieuw logistiek centrum, dat dit najaar in gebruik zal worden genomen.

Retouren
De hoge kosten van de e-tailer worden onder meer veroorzaakt door het grote aantal retouren, dat op 66 tot 70 procent geschat wordt. Een andere kapitaalverslinder is het enorme marketingbudget. Zalando heeft naar verluidt in januari van dit jaar de advertentie-uitgaven met de helft teruggebracht.

Kapitaalinjectie 
Begin februari 2012 kreeg Zalando nog een kapitaalinjectie van de nieuwe investeerder DST Global. De online schoenen- en modegigant verkocht 4 procent van de aandelen aan DST Global. Het bedrag waarvoor het aandelenpakket is verkocht is niet bekend gemaakt.