TOP

Zappos.com slachtoffer van hackers

De online schoenen- en kledingverkoper Zappos.com is gehackt. Het bedrijf vraagt daarom alle 24 miljoen geregistreerde klanten hun wachtwoord te veranderen.

De hackers van de website kregen toegang tot de namen, e-mailadressen, factuur- en verzendadressen van Zappos-klanten. Daarnaast kwamen de laatste vier getallen van creditcards en gecodeerde versies van wachtwoorden in handen van de virtuele boeven.

Geen betaalinformatie
Daarom verzoekt het bedrijf alle klanten een nieuw wachtwoord op te slaan. Het goede nieuws volgens Zappos.com, is dat het de hackers niet lukte toegang te verkrijgen tot de database met alle creditcardgegevens of andere betaalinformatie.

Vragen
Klanten die met vragen zitten over de situatie bij Zappos.com, kunnen niet terecht bij de telefonische klantenservice. Alle vragen worden behandeld per e-mail, laat CEO Tony Hsieh weten. Dit moet overbelasting voorkomen. In een memo aan het personeel schrijft hij dat alle medewerkers zijn ingeschakeld om klanten met vragen te helpen. Op dit moment is de website niet in gebruik voor webshoppers buiten de Verenigde Staten.