TOP

1 op 10 B&B-bezoekers uit Nederland

Negen procent van de bezoekers van Bread & Butter komt uit Nederland. Dat blijkt uit cijfers die de beursorganisatie bekend heeft gemaakt. Absolute aantallen worden niet vrijgegeven.

Bread & Butter gaat geen bezoekersaantallen meer vrijgeven, aangezien dit ‘niet relevant is en de focus op bezoekerskwaliteit ligt’. Over de kwaliteit was de organisatie wat betreft de afgelopen editie in Berlijn (van 1 tot en met 3 juli) zeer tevreden. Het aantal bezoekers zou volgens diverse internationale media lager liggen dan bij de laatste editie in Barcelona. Iets wat logisch lijkt, aangezien deze editie met 567 merken ook een stuk kleiner was. Daarnaast is er de indruk dat diverse bedrijven met het oog op de kredietcrisis met een kleinere delegatie de beurs hebben bezocht.

Eenderde van de Bread & Butter bezoekers kwam uit Duitsland, de overige tweederde bestond uit een bont internationaal gezelschap. Goed vertegenwoordigd waren mensen uit Italië (13%), Benelux (9%) en Groot-Brittannië (7%). Daarna volgen Spanje/Portugal (5,5%), Frankrijk (5%) en Scandinavië (4%).