TOP

GFK-maandcijfers mei 2009

In de maand mei 2009 is de schoenenmarkt (totaal van vrouwen-, mannen-, en kinderschoenen, inclusief sportschoenen), vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, licht gestegen in bestedingen (+2%). Het aantal gekochte paren is licht gedaald (-3%). Het gemiddeld besteed bedrag per paar schoenen is gestegen.

In het segment mannenschoenen zijn de bestedingen gedaald (-5%). Dit wordt veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte paren (-8%). Het gemiddeld besteed bedrag aan mannenschoenen is in het kwartaal maart – mei 2009 licht gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008.

Binnen het segment vrouwenschoenen zijn de bestedingen gestegen (+8%) ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit wordt veroorzaakt door een stijging van het aantal gekochte paren (+9%). Het gemiddeld besteed bedrag aan vrouwenschoenen is stabiel gebleven.

De bestedingen in het segment kinderschoenen zijn in het afgelopen kwartaal licht gedaald (2%). Het aantal gekochte paren is stabiel gebleven, het gemiddeld besteed bedrag aan kinderschoenen is licht gedaald.

 

tabellen BRON : GFK CONSUMERJURY