TOP

1600 exposanten tonen hun collecties op MICAM

De internationale schoenenbeurs Micam vindt van 16 tot 19 september plaats in Milaan.

In totaal zullen 1.601 exposanten in het midden-hoog -en hoogsegment hun collecties voor de lente en zomer 2010 tonen. Op  zo’n 71.716 vierkante meter tentoonstellingsruimte zijn de belangrijkste Italiaanse producenten en meer dan 600 buitenlandse bedrijven aanwezig.

Prijzen
Tijdens de beurs zullen prijzen worden toegekend aan de winnaars van de tiende editie van de wedstrijd “La Scarpa italiana: un cammino intorno al mondo” (De Italiaanse schoen: een wandeling rond de wereld). Dit project werd opgezet door samenwerking tussen de Italiaanse vereniging van schoenfabrikanten ANCI en MIUR, het Italiaanse ministerie van Onderwijs en Wetenschap. Het doel is om de schoenindustrie en het onderwijs dichterbij elkaar te brengen. De winnende inzendingen worden tentoongesteld in de Galleria Italia. 

Crazy For Italian Shoes
Daarnaast is er de prijsuitreiking van de tweede editie van de ANCI Creative Award. Deze wedstrijd voor jonge internationale kunstenaars heeft als thema Crazy For Italian Shoes.

In paviljoen 5 wordt onder de titel: Percorsi dell’innovazione (de paden van innovatie) aandacht besteed aan technologieën om de markt voor welzijn, gezondheid en het milieu te vergroten.