TOP

20.000 paar valse Louboutins in beslag genomen

De grenspolitie in Los Angeles is in korte tijd op twee ladingen valse Louboutin-schoenen gestuit. In totaal werden er meer dan 20.000 paar in beslag genomen schoenen.

Op 27 juli nam de politie het eerste deel in beslag, begin augustus volgde een tweede vangst. Beide partijen schoenen waren afkomstig uit China.

Waarde
De waarde van de nepperds ligt nauwelijks boven de 2 euro per schoen, wat een totale waarde oplevert van 46.660 euro. Hoogstwaarschijnlijk zouden de schoenen voor het veelvoudige bedrag verkocht worden in de Verenigde Staten. Geschat wordt dat ieder paar voor gemiddeld 730 euro kon worden verkocht. Dat is een prijs die niet eens ver onder het bedrag ligt dat een klant neer moet tellen voor een origineel paar schoenen van Christian Louboutin.

Koopje
Op het eerste oog lijken de in beslag genomen valse merkschoenen sterk op echte Louboutins. De douane achtte de kans groot dat veel consumenten de verschillen niet eens zouden zien, met name door de karakteristieke rode zolen van de schoenen. Vooral als de ladingen te koop worden aangeboden op webshops met zogenaamde ‘ongelofelijke kortingen’, is het moeilijk voor klanten om te zien of het om een echte merkschoen gaat of niet.

De echte
Authentieke Louboutins worden geproduceerd in Italië en moeten daarom zowel ‘Made in Italy’ als de naam van de ontwerper op de zool hebben staan. Ook zijn de originele schoenen voorzien van Europese maten. De afwerking en kwaliteit kunnen er eveneens voor zorgen dat een namaakschoen door de mand valt.