TOP

Cobra trekt aanklacht tegen Skechers in

Cobra International laat de in 2007 ingediende aanklacht tegen Skechers vallen. De zaak speelde vanwege een octrooi op lichtgevende schoenen aan de kant van Cobra.

Het Amerikaanse schoenenmerk Skechers werd vijf jaar geleden voor de rechter gesleept vanwege het negeren van een patent op lichtgevende schoenen, dat in handen was van Cobra. Na nieuw onderzoek besloot Cobra echter de aanklacht in te trekken.

Lichtgevend
Skechers bracht in 2007 lichtgevende kinderschoenen op de markt. Volgens Cobra was dit in strijd met het patent op knipperende verlichting, toen al in handen van Cobra. Toch oordeelt het bedrijf nu zelf dat Skechers door mag gaan met het produceren van lichtgevende kinderschoenen, zonder Cobra daarvoor te moeten betalen.

Overwinning
Bij Skechers noemen ze dit besluit van Cobra International een “belangrijke juridische overwinning”, aldus een woordvoerder van het merk. Welke onderzoeksresultaten er precies voor hebben gezorgd dat Cobra zelf de stekker uit de rechtszaak heeft getrokken, is niet bekend.