TOP

Skechers klaagt Steve Madden vanwege S-logo op sneakers

Skechers heeft Steve Madden voor de rechter gesleept. Het sportmerk claimt dat het gebruik van de letter ‘S’ in de Kennie-sneakerlijn van Steve Madden voor verwarring bij de consument kan zorgen.

Beeld: Skechers

Dat blijkt uit gerechtelijke documenten in handen van persbureau Reuters. Skechers heeft een zaak aangespannen bij de federale rechtbank van Los Angeles. Inzet is de Kennie-sneakerlijn van Steve Madden, of specifieker: de letter ‘S’ op de zijkant van de schoenen. Die is volgens Skechers bijna identiek aan het eigen S-logo. Het sportlabel claimt dat het ontwerp misleidend is voor consumenten en eist dat Steve Madden per direct met het ‘misbruik van zijn handelsmerken’ stopt.

Variaties op de ‘S’

Steve Madden verwerpt die beschuldiging. Het schoenenmerk zegt in een verklaring aan Reuters dat de sneakers ‘op geen enkele manier geïnspireerd zijn door Skechers’ en vindt ook niet dat de logo’s op elkaar lijken. Het bedrijf zou al sinds de jaren 90 variaties op de letter S in zijn schoenen gebruiken en is van plan zich ‘krachtig’ te verdedigen in de rechtszaal. Skechers weigert commentaar te geven op lopende zaken.

Niet zonder zonden

Het is niet de eerste keer dat Skechers juridisch de degens kruist met Steve Madden. Het sportlabel spande in 2015 al eens een zaak aan, over een sneaker die te veel zou lijken op de gepatenteerde Go Walk-lijn. Ook Alexander McQueen en Balenciaga beschuldigen het Amerikaanse schoenenmerk in het verleden van kopieergedrag. Skechers is zelf overigens ook niet zonder zonden. Nike sleepte het label meerdere keren voor de rechter, onder meer voor het kopiëren van het Air-voetbed.

Lijken de sneakers van Skechers en Steve Madden op elkaar? Oordeel zelf.