TOP

Agendatip: de Super Trunk Show en het eerste NK Schoenenpoetsen

Liefhebbers van klassieke kwaliteitsschoenen kunnen hun hart komende zaterdag ophalen bij de eerste Amsterdamse editie van de Super Trunk Show.

De Super Trunk Show komt naar Nederland. Voor wie niet bekend is met het evenement: de show draait om klassieke kwaliteitsschoenen in de breedste zin van het woord, van modellen van €200,- tot handgemaakte schoenen die duizenden euro’s kunnen kosten. De eerste editie in ons land wordt georganiseerd door de Zweedse schoenenblog Shoegazing en de Nederlandse Shoecare-Shop, een specialist in luxe schoenverzorging, en vindt op zaterdag 7 maart 2020 plaats in The Playing Circle in Amsterdam (Prinsengracht 583). De toegang is gratis.

Luxemerken uit Europa en Japan

De deelnemende schoenenmerken zijn Crockett & Jones, Magnanni, Santoni, Van Bommel (alle vier via Zwartjes van 1883), Edward Green (via The Hand), wereldkampioen ‘Bespoke shoe making 2018’ Patrick Frei, de Zweedse webshop Skolyx met de eigen merken Skolyx en TLB Mallorca, Bridlen uit Japan en Arturo Schoenen uit Nederland. Deze line-up wordt aangevuld met ‘stijlpartners’ als maatkledingspecialist New Tailor en de Amsterdam Watch Company.

Lees ook: The Hand haalt exclusieve mannenschoenen naar Nederland [interview]

NK Schoenenpoetsen

Tijdens het evenement wordt ook het eerste Nederlandse Kampioenschap Schoenpoetsen gehouden, een samenwerking met de luxe schoenverzorgingsmerken Saphir Médaille d’Or en Dumco. Het idee: drie finalisten, die als beste uit een eerdere kwalificatieronde zijn gekomen, proberen in twintig minuten zoveel mogelijk glans op een nieuwe schoen van Magnanni te poetsen. Daarvoor hebben ze twee verschillende soorten was van Saphir tot hun beschikking. André Sprangers, de eigenaar van Zwartjes van 1883, en journalist/schoenenliefhebber Yvo van Regteren Altena kiezen als juryleden de uiteindelijke winnaar.

Naar Amsterdam

Shoegazing is één van de grootste blogs ter wereld op het gebied van klassieke schoenen en organiseert jaarlijks Super Trunk Shows in Stockholm en Londen. Bas van Exter, de oprichter van de Shoecare-Shop, is vaste bezoeker en groot fan van de buitenlandse edities. Hij overtuigde Jesper Ingevaldsson, de man achter Shoegazing, om het evenement naar Amsterdam te halen. “Als online winkel in schoenenverzorging en met onze schoenpoetswerkplaats zijn we veel met mooie schoenen bezig”, licht van Exter in een persbericht toe. “Naast Zwartjes van 1883 en enkele andere winkels is er in Nederland nog maar weinig aanbod op het gebied van mooie kwaliteitsschoenen. Dat is zonde. We willen onze klanten, en alle andere Nederlandse mannen, graag laten zien wat er allemaal op de markt is. En natuurlijk willen we ook direct uitleggen hoe je die schoenen vervolgens moet verzorgen.”

Ga voor meer informatie en het volledige programma naar www.schoenspanners.nl/AmsterdamSupertrunk.

Bas van Exter, oprichter van de Shoecare-Shop

Foto’s: The Shoecare-Shop