TOP

Amazon laat klanten virtueel schoenen passen

Amazon presenteert een nieuw hulpmiddel voor klanten bij de online aankoop van een paar schoenen. Met de nieuwe tool Virtual Try-On for Shoes, te vinden in de app van de internetgigant, kunnen klanten de schoenen aan hun voet zien door middel van augmented reality.

Beeld: Amazon

Amazon-klanten in Canada en de Verenigde Staten kunnen gebruik maken van ‘Virtual Try-On for Shoes’ om duizenden sneakers aan hun voeten te zien. Hierbij zijn merken als New Balance, Adidas, Reebok, Puma, Superga, Lacoste, Asics en Saucony.

Door een QR-code te scannen en de smartphone vervolgens op de voeten te richten krijgen consumenten een ‘levendiger beeld’ van de verschillende opties in schoenmodellen en kleuren. Als ze hun voeten bewegen wordt duidelijk hoe de schoen er vanuit elke hoek uitziet. Ook is het eenvoudig om tijdens het passen van kleur model te switchen. Daarnaast hebben klanten de mogelijkheid om een foto te maken van hun virtuele try-on-ervaring en de afbeelding te delen met vrienden op sociale media.

Gemakkelijker en aangenamer’

“Het doel van Amazon Fashion is om innovatieve ervaringen te creëren, die het doen van online modeaankopen gemakkelijker en aangenamer maken voor klanten”, zegt Muge Erdirik Dogan, president van Amazon Fashion. “We zijn verheugd om Virtual Try-On for Shoes te introduceren, zodat klanten duizenden stijlen kunnen proberen van merken die ze kennen en waar ze van houden. Op hun gemak, waar ze ook zijn.” De e-commercegigant wil snel uitbreiden met andere merken en stijlen.

Het virtueel passen van schoenen is vooralsnog alleen mogelijk voor iOS-gebruikers in Amerika en Canada. Een Android-versie wordt snel verwacht. Het is nog niet bekend wanneer de feature beschikbaar wordt voor andere markten.