TOP

ANCI-president Vito Artioli nieuwe CEC-voorzitter

De Europese organisatie van schoenenfabrikanten (CEC) heeft Vito Artioli tot nieuwe voorzitter benoemd.

Artioli is president van ANCI, de Italiaanse vereniging van schoenfabrikanten. Bij de CEC volgt hij de Spanjaard Rafael Calvo op.
In een verklaring zei Artioli vereerd te zijn, dat hij de Europese organsatie mag leiden. Hij streeft naar verplichte etikettering Ook wil hij de handelspraktijken van China en Vietnam nader onderzoeken.

“Ik voel me zeer vereerd met deze prestigieuze benoeming”, zei de nieuw gekozen CEC-president. “Ik denk dat dit te danken is aan onze inzet voor de invoering van de verplichte etikettering voor producten die afkomstig zijn van buiten de Europese Unie, en onze strijd tegen dumping. De gezamenlijke strijd onder leiding van ANCI en CEC heeft in de Europese Commissie geresulteerd tot nader onderzoek naar de handelspraktijken van China en Vietnam op het gebied van leren schoeisel. Dit nieuwe onderzoek gaat automatisch gepaard met verlenging van de invoerrechten tot eind 2009 van deze twee Aziatische landen.” Hij voegde daaraan toe te gaan werken aan de ‘geografische expansie van ons lidmaatschap’.