TOP

Anna Dello Russo ontwerpt schoenen voor H&M

Schoenenfanaat Anna Dello Russo heeft een accessoireslijn voor H&M ontworpen.

De Italiaanse Anna Dello Russo zou zelf meer dan 4000 paar schoenen bezitten. Voor H&M ontwerpt de voormalige ‘fashion editor at large’ van de Japanse Vogue een collectie die uit sieraden, zonnebrillen, tassen, een trolleykoffer en schoenen bestaat. De collectie zal vanaf 4 oktober 2012 verkrijgbaar zijn in ongeveer 140 winkels wereldwijd en ook online.

Accessoires zijn essentieel
“Ik ben enorm enthousiast over deze samenwerking: dit is de eerste keer dat H&M een fashion director in een bijzonder project betrekt. Dit is een teken dat er een belangrijke evolutie in de modewereld plaatsvindt, en ik ben vereerd dat ik gekozen ben om het spits af te bijten. Ik wilde bijzondere accessoires ontwerpen die nergens anders te vinden zijn. Als stylist weet ik dat accessoires essentieel zijn en elke outfit een persoonlijke touch geven. Met deze items kan iedereen een doodgewone dag veranderen in een fantastische fashion-dag”, aldus Anna Dello Russo in een persverklaring van H&M.

Mode-icoon
Het Zweedse modebedrijf is uiteraard ook blij met de samenwerking: “Het is geweldig om Anna Dello Russo in dit project te betrekken, echt iets compleet anders dan wat we tot nu toe hebben gedaan. Behalve dat Anna een echte mode-icoon is, heeft ze een fantastische kijk op mode en een uitgesproken smaak. Ze heeft een extravagante serie accessoires samengesteld die de klanten van H&M en iedereen die gek is op mode, helemaal in vervoering zal brengen. De collectie is een feest van overdaad, fantasie en versiering”, zegt Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M.