TOP

Antonia by Yvette sluit fysieke winkel en gaat online verder

Na veertien jaar sloot Yvette Riemersma zaterdag 22 januari 2011 haar schoenenwinkel Antonia by Yvette in de Negen Straatjes in Amsterdam. "Het is tijd voor een nieuw avontuur, online en op evenementen. Daarnaast zoek ik meer verkooppunten voor mijn eigen ontwerpen."

In 1997 nam Yvette Riemersma de exclusieve trendsettende schoenenwinkel Antonia over. Ze testte altijd alle schoenen zelf op pasvorm en wanneer ze goed zaten werden ze in het assortiment opgenomen. Antonia by Yvette werd door de Italiaanse Vogue ooit uitgeroepen tot één van de beste schoenenwinkels van Europa. Riemersma verkocht in haar winkel onder andere merken als Walk in the Park en O’Quirey.

Nieuw avontuur
“Klanten vinden het vreselijk dat de winkel stopt en reageren allemaal met: ‘Nee, wat erg!’,” vertelt  Yvette Riemersma. “Ik verontschuldig me dan voorzichtig. Maar ik ben toe aan een nieuw avontuur. Daarnaast is mijn dochter inmiddels acht en ik wil ook tijd voor haar hebben. Dat lukt niet als ik vijf dagen per week in een winkel moet staan. Daarom ga ik mee in de markt en richt ik me nu op de online verkoop van schoenen. Het is natuurlijk heel anders dan een fysieke winkel, maar ik geloof voor mijn winkel niet zo in de combinatie online en offline. Misschien ben ik wat dat betreft ook wel een control freak.”

Online
Naast een webwinkel wil Riemersma maandelijks een online nieuwsbrief en schoenenkrant verrzenden. De schoenenkrant wil zij online en in papieren versie uitbrengen. De Amsterdamse theaterkrant, waarin Yvette Riemersma altijd adverteerde, gaat haar hierbij helpen. Ook wil ze zich gaan richten op evenementen. “Aansluiten bij bestaande evenementen, maar ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld op mijn nieuwe adres in Baarn,” licht de ondernemer toe. “Ik heb ook het idee om één keer per maand in Amsterdam door de grachten te varen met al mijn nieuwe spullen. Dus niet meer een winkel van negen tot vijf, maar een high tea of een borrel, zodat ik dichter bij de klanten sta.”

Eigen ontwerpen
Naast alle online activiteiten wil Yvette Riemersma zich blijven bezighouden met haar eigen ontwerpen. “Daarvoor zoek ik nog nieuwe verkooppunten, bijvoorbeeld een boetiek met hippe vooruitstrevende schoenen,” vertelt ze. “Doordat ik ook schoenen inkoop, zie ik veel voorbij komen en ben ik wel een pionier op het gebied van schoenen ontwerpen.”