TOP

Aswolk hindert Amerikaan met schoenmaat 59

Schoenmaker Georg Wessels uit Zutphen zou zaterdag 17 april naar Washington vliegen om een paar 'reuzenschoenen' te overhandigen aan de Amerikaan George Bell. Maar vanwege de aswolk werd de vlucht afgelast.

Met zijn lengte van 2.38 meter is Bell de grootste man van Noord-Amerika. Hij heeft ook grote voeten: schoenmaat 59. Bell zal nu nog even op zijn schoenen moeten wachten.

Volgens veel Amerikanen is Bell de grootste man ter wereld, maar dat is de Turk Sultan Kösen met een lengte van 2.47 meter en schoenmaat 60. Ook hij is een van de klanten van Schuhaus Wessels.

De grootste schoenen ter wereld
De specialist in grote maten (vanaf maat 43 voor vrouwen en maat 47 voor mannen) heeft schoenenwinkels in Zutphen en in Vreden (Duitsland). De orthopedische werkplaats is ook in Vreden gevestigd. Wessels staat als producent van de grootste schoenen ter wereld vermeld in het Guinness Book of Records.

Een cameraploeg van Discovery Channel zou in Washington een reportage maken over de schoenmaker en zijn ‘reuzenklanten’. Maar dat ging dus ook niet door.