TOP

Jan Schutrups gekozen tot Drentse ondernemer van het jaar

Jan Schutrups van Schutrups Schoenen in Exloo is gekozen tot Drents Ondernemer van 2010.

Jan Schutrups ontving de glazen bokaal uit handen van juryvoorzitter Frans Boermans. De prijs werd uitgereikt tijdens de Bedrijven Contact Dagen Drenthe. Deze ondernemersbeurs werd voor de eerste keer gehouden op 13 en 14 april in de TT Hall in Assen.

De jury roemde het ‘opmerkelijk en gedurfde ondernemerschap’ van de 46-jarige schoendetaillist. Samen met zijn vier jaar geleden overleden vader Jaap en broer Erik vormde hij de traditionele schoenenzaak van opa Jan Schutrups om tot een orthopedisch centrum dat klanten van ver buiten het Noorden trekt.

“De meest vooruitstrevende onderneming”
Ook veel topsporters vinden tegenwoordig de weg naar het Drentse bedrijf. Boermans: “Schutrups Schoenen is de meest vooruitstrevende onderneming in zijn branche door de combinatie van gezondheidszorg en commercie.”

De zaak in Exloo biedt onder meer eigen praktijkruimten voor een schoenmaker, podotherapie en fysiotherapie. Jan Schutrups heeft nu ook plannen voor een medisch centrum naast de winkel.

Anticyclisch denken
In zijn dankwoord herinnerde hij aan de geschiedenis van het bedrijf en ook hoe anticyclisch denken in de huidige periode van recessie het bedrijf vooruit helpt. “Geld moet rollen”, verkondigde hij. “Ze hebben het niet voor niets rond gemaakt.”