TOP

Nederlandse Schoenmakers Vereniging werkt samen met Cast voor ‘Dag van de Schoenmaker’

De Dag van de Schoenmaker is na enkele jaren van afwezigheid weer terug. Op maandag 13 maart vindt het evenement voor het eerst bij Cast in Nieuwegein plaats. Hier hebben vakgenoten de gelegenheid elkaar te ontmoeten en de nieuwste producten te bekijken. Ook wordt bekend wie Schoenmakerij van het jaar wordt.

Beeld: José Ramírez via Unsplash

De Dag van de Schoenmaker wordt georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging (NSV) en inkoopcentrum Cast. De dag draait om netwerken en, voor wie wil, het assortiment verbreden; ruim twintig leveranciers in schoenverzorging en -accessories zullen hun producten presenteren. In de bistro (eerste verdieping) staat koffie klaar voor alle bezoekers en wordt een lunch geserveerd. Aan het einde van de dag staat een netwerkborrel gepland. Hoogtepunt zijn de prijsuitreikingen van de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers en de Schoenmakerij van het Jaar.

Voor Cast is de Dag van de Schoenmaker een gelegenheid om extra aanbod voor de schoenherstellersbranche te creëren, zo laat de organisatie in een aankondiging weten. Cast heeft sinds enkele jaren de route van handelscentrum naar handelsplatform voor de schoenen-, mode- en sportbranche ingezet, waar ook het opzetten van nieuwe events en andere branchegerelateerde initiatieven onderdeel van zijn.