TOP

Deze bedrijven maken kans op de titel ‘Schoenmakerij van 2022’

De finalisten van de Schoenmakerij van het jaar 2022 zijn bekend. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen tijdens het Schoenmakersdiner op 24 april.

Foto: Germans Alenins via Pixabay

Het gaat om Mario & Anita Uw Schoenmaker uit Deventer, Meester Schoenmakerij/Sleutelservice uit Alkmaar en De Ambachtelijke Schoenmaker uit Roermond. Tijdens het jaarlijkse Schoenmakersdiner op 24 april wordt de uiteindelijke winnaar bekend. De finalisten werden daarvoor al in het zonnetje gezet tijdens een speciale felicitatietour eind maart.

Ambassadeur voor de branche

De ‘Schoenmakerij van het Jaar’-wedstrijd is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Het is een verkiezing vanuit de klant; zij kunnen hun favoriete schoenmakerij voordragen door middel van reviews op sociale media en internet of met een online formulier. Ondernemers kunnen ook voorgedragen worden voor een collega of leverancier of zelf een campagne starten met de hashtag #schoenmakerijvhjaar. Daarna neemt de vakjury het over; zij selecteren uit de aanmeldingen een aantal bedrijven die ze een mysterybezoek brengen. Daarbij wordt gelet op de kwaliteit van de reparatie, de uitstraling van de schoenmakerij en de schoenmaker zelf – die moet een ambassadeursrol voor de hele branche kunnen vervullen.