TOP

Brandos start ook online schoenenwinkel in Nederland

Brandos, één van de grootste online schoenenwinkels van Europa, start donderdag 16 september 2010 officieel in Nederland. Met meer dan 7500 modellen en 230 merken is Brandos naar eigen zeggen de grootste online aanbieder van schoenen.

In de webwinkel biedt Brandos allerlei soorten schoenen, zoals laarzen, slippers, bruidsschoenen, sportschoenen en kinderschoenen. Brandos heeft sinds de start in 2006 in zeven Europese landen online schoenenwinkels geopend.

Nina Breuning, country manager Nederland/België van Brandos zegt in een persbericht: “We zijn trots nu ook een Nederlands Brandos-team te hebben en officieel van start te gaan. Onze visie is diversiteit, daarom bieden wij schoenen voor allerlei soorten mensen, maten, leeftijden, stijlen en achtergronden. Ik ben ervan overtuigd dat het kopen van schoenen online een enorme vlucht zal nemen de komende jaren en we zijn blij om mensen in Nederland via de online winkel van Brandos een dergelijk groot aanbod te kunnen bieden.”

20.000 paar
Brandos heeft in Nederland tijdens de bèta periode van een jaar al meer dan 20.000 paar schoenen verkocht. Maandelijks zijn er nieuwe merken aan het assortiment toegevoegd en is de website geoptimaliseerd voor de Nederlandse markt. Volgens de country manager heeft de webwinkel momenteel gemiddeld 138000 unieke bezoekers per maand.

Kinderschoenen
Opvallend is dat er bij Brandos in Nederland veel kinderschoenen online worden gekocht. Tijdens de koude winter van 2009/2010, toen er sneeuw viel, kochten veel ouders on line warme kinderlaarzen voor hun kinderen.