TOP

Heropening Ecco conceptstore Eindhoven

Het Deense schoenenmerk Ecco heeft begin september de Eindhovense vestiging aan de Rechtestraat heropent. Deze concept store is grondig verbouwd en voorzien van het nieuwste interieurconcept van het schoenenmerk.

Na de opening van de pilotstore in de Amsterdamse Kalverstraat in april van dit jaar, is dit de tweede Ecco-winkel in Europa waar het nieuwe interieurconcept toegepast is. In Maastricht verhuisde de Ecco-winkel naar een nieuwe, meer centrale A1-locatie aan de Grote Straat, tegenover V&D.

Herpositionering
Sinds half augustus is de nieuwe Ecco-commercial op televisie te zien. Ook is het merk aanwezig in verschillende printmedia. Ecco wil zich herpositioneren door de Scandinavisch ‘roots’ onder de aandacht wil brengen en het merk in een moderner, stijlvoller jasje wil steken.

Groei
Volgens Erik Heldoorn, general manager West, is modernisering noodzakelijk voor verdere groei van het merk in de Nederlandse markt: “Ecco staat in Nederland bekend als het merk met de comfortabele schoenen, maar in de perceptie van de consument scoren we minder goed op de elementen ‘modern’ en ‘stijl’. Hier willen wij verandering in brengen”. De campagne werd geschoten in Kopenhagen en loopt nog tot half december.