TOP

Jan Jansen ontwerpt Goliath-damessneaker

Ook het Nederlandse sneakermerk Goliath gaat samenwerkingen aan met bekende artiesten. Vrijdag 10 septemberwerd in Rotterdam de eerste Goliath & Artists-schoenencollectie gelanceerd.

Goliath koos voor deze eerste samenwerking schoenontwerper Jan Jansen. Samen met zijn zoon, Lok Jansen, ontwierp hij een damestrainer in verschillende kleurstellingen. Jan Jansen overhandigde het eerste paar aan zangeres en actrice Ellen ten Damme in de Goliath boetiek tijdens het Rotterdamse kunstfestival ‘De Wereld van de Witte de With’.

Binnen het Goliath & Artists-concept kiest de ontwerper een model uit de bestaande collectie. Dit model krijgt een andere kleur, materiaal en print. Jan Jansen koos voor het damesmodel Court en bewerkte deze met een eigen print. Dit resulteerde in twee modellen, uitgevoerd in nappaleer, met een print en veters in de kleurencombinaties wit met roze en wit met mint. Bij elk paar schoenen wordt een extra paar witte veters geleverd.

Anonieme schoenenzee
Lok Jansen verzorgde het artwork op de schoenen: “Het patroon is gebaseerd op een serie tekeningen waar ik de afgelopen drie jaar aan gewerkt heb. Ik maak deze staand in de volle treinen hier in Tokyo en allemaal in 3 tot 5 minuten. Ik beweeg, de trein beweegt en mensen komen en gaan. De tekeningen gaan over de korte maar intieme anonieme ontmoeting die je hebt als je je in een metropool als Tokyo van A naar B beweegt. Mijn tekeningen linken als volgt met het project: het staan tijdens het tekenen, het voortbewegen van de trein en lopen staan voor schoenen. De portretten van individuen staan voor de gelimiteerde serie in een anonieme schoenenzee.”

Limited collectie
Goliath & Artists zal ieder half jaar een limited collectie uitbrengen. Daarvoor wordt elke keer een samenwerking gezocht met een artiest in de breedste zin van het woord (variërend van tekenaar tot muzikant), zolang hij of zij maar past bij het merk Goliath. De volgende samenwerking is met een grote internationale naam uit de muziekwereld…

De gelimiteerde Goliath & Artists by Jan Jansen-collectie is voor de consument vanaf voorjaar 2011 voor 79,95 euro verkrijgbaar in de Goliath boetiek in Rotterdam en bij een geselecteerd aantal verkooppunten.