TOP

DC Shoes sponsort NK Skateboarden

DC Shoes organiseert in samenwerking met de Skateboard Federatie Nederland (SFN) het NK Skateboarden. Op 17, 18 en 19 september 2010 strijden de beste skateboarders van Nederland om de titel Nederlands Kampioen Skateboarden

DC Shoes is dit jaar hoofdsponsor van het NK Skateboarden dat voor het achtste jaar op rij wordt georganiseerd. Het NK vindt plaats in het indoor skatepark Waalhalla in Nijmegen. Bijzonder aan het Waalhalla is dat de obstakels niet zoals gewoonlijk van hout zijn, maar van beton. Negentien skateboarders hebben zich al gekwalificeerd voor de kwartfinale op zondag 19 september. Deze groep wordt aangevuld met de besten van de kwalificatiewedstrijd op zaterdag 18 september.

Snel groeiende sport
Hoewel skateboarden nog geen ‘officiële’ sport is, is skateboarden als vrijetijdsbesteding volgens de Skateboard Federatie Nederland (SFN) een van de snelst groeiende activiteiten onder jongeren. De SFN is in 2003 opgericht om het skateboarden in Nederland verder te helpen ontwikkelen. Daarnaast zet SFN zich in om het skateboarden te laten erkennen als Olympische sport.

DC Shoes werd in 1993 opgericht door Damon Way en Ken Block en is wereldwijd leider in performance skateboarding shoes. DC Shoes is onderdeel van de Quiksilver group.