TOP

Nederlands merk Panara sluit haar deuren na 40 jaar

Met gemengde gevoelens kondigt schoenenwinkel Panara aan, na een periode van 40 jaar, binnen dit jaar de deuren te sluiten.

Beeld: Panara

“Het ontwikkelen en verkopen van onze collectie was voor ons een bron van vreugde en trots, maar we hebben met pijn in ons hart deze beslissing moeten nemen. Het is voor ons helaas steeds moeilijker geworden om onze topkwaliteit te kunnen blijven aanbieden voor redelijke prijzen. Hoewel het met spijt is dat we dit hoofdstuk afsluiten, willen we juist stilstaan bij de prachtige herinneringen die Panara heeft gevormd tot wat het vandaag is”, laat de oprichter weten in een bericht aan zijn klanten.

Oprichter Hans van Paridon heeft een lange achtergrond in de schoenen, eerst als hoofd inkoop schoenen bij de Bijenkorf, gevolgd door zijn werk als handelsagent voor Arche, Castañer en Stephane Kélian. In 1984 begon hij met het ontwikkelen van een eigen lijn damesschoenen voor de zelfbewuste, klassieke en mode-bewuste vrouw onder de naam Panara. In 1987 opende de eerste Panara-winkel aan de P.C. Hooftstraat 124 te Amsterdam.

Door de jaren heen groeide het aantal liefhebbers van Panara-schoenen vanwege de tijdloze vormgeving, uitstekende pasvorm en het gebruik van hoogwaardige materialen. Vooral de schoenen, enkellaarsjes en laarzen gemaakt van het beste suède in een scala aan prachtige, intense kleuren waren geliefd. Panara verwierf hiermee haar bekendheid.

De winkel in Den Haag blijft nog open, zolang de (huidige) voorraad strekt.